📣 Укрзалізниця для побудови розподіленої генерації електроенергії створює окрему юридичну особу – ТОВ “УЗ Енерго”

📣 Укрзалізниця для побудови розподіленої генерації електроенергії створює окрему юридичну особу – ТОВ “УЗ Енерго”

📣 Укрзалізниця для побудови розподіленої генерації електроенергії створює окрему юридичну особу – ТОВ “УЗ Енерго”. Вона забезпечуватиме потреби компанії та споживачів, які приєднані до мереж залізниці.

Наразі компанія, як один з найбільших споживачів електричної енергії в Україні, відчуває суттєвий дефіцит електричної енергії. Запроваджені ліміти на споживання електроенергії лише на 75% покривають реальні потреби товариства для забезпечення перевізного процесу та поточної господарської діяльності. За наявними прогнозами із наближенням осінньо-зимового періоду посилення дефіциту в електропостачанні може вплинути на безперебійний рух поїздів та негативно позначитися на наданні комунальних послуг для побутових споживачів, адже Укрзалізниця також є оператором системи розподілу електроенергії та водопостачання.

💬 «Укрзалізниця входить до ТОП-5 найбільших розподільчих компаній України за протяжністю мереж та обсягами перетоку електроенергії. Товариство є важливим елементом Об'єднаної енергетичної системи України, забезпечує електропостачання для низки домогосподарств та підприємств на усій території України. Минулої зими ми вже допомогли енергосистемі країни в забезпеченні живлення окремих адміністративних одиниць та зараз, беручи до уваги складну ситуацію з генерацією, ми маємо допомогти країні пройти найскладніший в історії осінньо-зимовий період. Саме тому було схвалено рішення про будівництво десятків газогенераторних установок загальною потужністю до 250 МВт. На сьогодні Укрзалізниця проводить активні перемовини з постачальниками та міжнародними фінансовими організаціями для швидкої реалізації цього проєкту», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

ℹ️ Відповідно до вимог законодавства, діяльність з виробництва електричної енергії з використанням газогенераторних установок та установок зберігання електричної енергії може здійснюватися лише відокремленою від оператора системи розподілу юридичною особою, з отриманням у встановленому порядку ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

🔗Детальніше ➡️ https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/632524/

Джерело