В Івано-Франківську відзначили День Конституції України

В Івано-Франківську відзначили День Конституції України

У п’ятницю, 28 червня, в Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк відзначили День Конституції України. На захід завітав Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Розпочався захід виконанням Державного Гімну України.

Відтак відбулася молитва, яку провадив Владика Микола у співслужінні о. Юрія Новіцького, протопресвітера Центрального протопресвітеріату м. Івано-Франківськ й настоятеля Архікатедрального і Митрополичого собору, а також священнослужителів ПЦУ.

«Вітаю вас з цим важливим святом української державності — з Днем Конституції України. Якось святий Августин сказав слова, який, певен, знайомі для кожного з вас: “Люби — і роби що хочеш”. Бажаю, щоб ці слова були девізом нашого щоденного життя, фундаментом любові — любові до Бога, до своєї країни, до себе самого й любові до ближнього», — мовив Архієрей, звертаючись до присутніх у залі.

Опісля слово мали представники влади.

«28 років тому був ухвалений основний закон України —Конституція. За цей період часу ми пережили дві революції, але зберегли демократію та європейськість. Десять років гібридної війни, понад два роки повномасштабного вторгнення, але ми зуміли пронести крізь ці події свою єдність. А в єдності ми непереможні», — відзначила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Згодом відбулося нагородження військовослужбовців та діячів культури.

Насамкінець гості заходу мали нагоду насолодитися творчістю мистецьких колективів міста та області.

В Івано-Франківську відзначили День Конституції УкраїниВ Івано-Франківську відзначили День Конституції УкраїниВ Івано-Франківську відзначили День Конституції УкраїниВ Івано-Франківську відзначили День Конституції УкраїниВ Івано-Франківську відзначили День Конституції УкраїниВ Івано-Франківську відзначили День Конституції УкраїниВ Івано-Франківську відзначили День Конституції УкраїниВ Івано-Франківську відзначили День Конституції УкраїниВ Івано-Франківську відзначили День Конституції УкраїниВ Івано-Франківську відзначили День Конституції УкраїниВ Івано-Франківську відзначили День Конституції УкраїниВ Івано-Франківську відзначили День Конституції України

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело