🔥 В Україні запроваджується особистий кабінет пацієнта в ЕСОЗ Кабінет Міністрів України прийняв постанову

🔥 В Україні запроваджується особистий кабінет пацієнта в ЕСОЗ

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, який впроваджує особистий кабінет пацієнта в Електронній системі охорони здоров'я.

📌 Електронний кабінет пацієнта дозволить українцям самостійно взаємодіяти з ЕСОЗ. Така взаємодія надасть можливість людям безбар’єрно реалізовувати встановлені законом права і самостійно користуватися електронними сервісами.
 
Запуск функціональних можливостей особистого кабінету пацієнта передбачає, що пацієнт відтепер матиме доступ до власних персональних даних, які зберігаються у центральній базі даних ЕСОЗ. 

Доступ буде забезпечуватися у кілька способів: через електронні медичні інформаційні системи (МІС) та Єдиний державний вебпортал електронних послуг, у тому числі мобільний додаток порталу «Дія» (Дія). Вхід до ЕСОЗ пацієнт здійснюватиме із застосуванням власного електронного підпису.

📌 На першому етапі впровадження користувачі особистого кабінету пацієнта зможуть:
✅️ самостійно зареєструвати себе як пацієнта в центральній базі даних ЕСОЗ;
✅️ самостійно подавати декларації про вибір лікаря (сімейного лікаря, терапевта чи педіатра), переглядати раніше подані декларації, а за потреби — розірвати декларацію з лікарем;
✅️ у разі необхідності — змінити свої персональні дані, що містяться в центральній базі даних ЕСОЗ (до прикладу, прізвище після одруження).

📌 Окрім зручних сервісів для пацієнта запуск особистого кабінету пацієнта дозволить знизити навантаження на медичних працівників, адже раніше більшість зазначених змін вносили до системи саме вони.

Джерело