Владика Володимир святкує 23-тю річницю священничого рукоположення

На свято верх. апп. Петра та Павла, 23-ю річницю ієрейського рукоположення святкує єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященний Володимир. Святе Таїнство Священства Архиєрей отримав з рук Преосвященного владики Андрія (Сапеляка) у церкві св. Йосафата у Львові 12 липня 2001 р. (на свято верх. апп. Петра та Павла за юліанським календарем).

«У Тернаві, у парафії, де я провів своє дитинство, першим душпастирем був о. Михайло Волошин, ЧНІ. Цей священик справив на мене велике враження. Після нього служив ще один отець редемпторист – тепер владика Ярослав Приріз, який мав на мене не менший вплив. Коли настав час робити вибір, хотів вступати до семінарії, але було запізно подавати документи. Тож Божі стежки провадили мене дивним шляхом саме до монастиря отців редемптористів…», – продовжує владика Володимир. У 2000 році склав вічні обіти. Священичу формацію отримав у Вищій семінарії отців-редемптористів у Тухові (Польща) і в Папській Богословській Академії (тепер Папський університет Івана Павла ІІ) в Кракові. 12 липня 2001 року отримав священичі свячення з рук Преосвященного Андрія Сапеляка», – ділиться спогадами владика Володимир.

Від імені духовенства та вірних Львівської Архиєпархії сердечно вітаємо владику Володимира з черговою річницею священничого рукоположення!
Нехай милосердний Господь щоденно розпалює у Вашому серці радість від стояння перед Божим престолом, щедро обдаровує усіма своїми ласками, посилає Вам любов, мир і відчуття постійної Божої присутності! На Многії і благії літа, Преосвященний владико!

Джерело