Колись служив… Прикордонники викрили псевдо-контрактника

Зважаючи на дуже динамічну обстановку на державному кордоні, Чернівецький прикордонний загін постійно проводить інтенсивні заходи контролю за переміщенням осіб в контрольованих прикордонних районах і прикордонній смузі на ділянці відповідальності.

Основною складовою такої діяльності є робота контрольних постів на шляхах, що ведуть до державного кордону. Так, вночі на одному з таких постів неподалік кордону з Румунією прикордонники зупинили мікроавтобус, в якому в якості пасажира слідував чоловік у військовій формі.

Він представився військовослужбовцем одного з підрозділів морської піхоти і сказав, що перебуває у відпустці. В якості доказу пред’явив військовий квиток. Під час вивчення документу у прикордонників виникли сумніви щодо правдивості зазначеної інформації. Адже у військовому квитку прикордонники побачили відмітки про те, що чоловік дійсно раніше проходив службу в морській піхоті, проте був звільнений у 2019 році. А запис про, ніби то, поновлення на службі зроблений явно самостійно. До того ж він не був підтверджений печаткою.

У ході подальших заходів правоохоронці в особистих речах чоловіка виявили предмети, які могли бути використані під час незаконного перетину кордону. Згодом чоловік зізнався, що мав намір потрапити до Румунії, оминаючи пункти пропуску.

Порушника затримали, стосовно нього склали протокол про адміністративне правопорушення.

Джерело