Президент зустрівся зі звільненим із російського полону Наріманом Джелялом

Президент зустрівся зі звільненим із російського полону Наріманом Джелялом

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джелялом, якого напередодні вдалося звільнити з російського полону.

Глава держави привітав Нарімана Джеляла з поверненням додому й зазначив, що радий особистій зустрічі з ним. Президент розповів, що стежив за його долею у неволі та весь цей час підтримував контакт із родиною.

«Листи ваші отримував, читав. Я дуже радий, що ви повернулися. Знаю, що майже ніхто не вірив, але я дуже радий, що нам вдалося», – сказав Володимир Зеленський.

Президент зустрівся зі звільненим із російського полону Наріманом Джелялом

Наріман Джелял розповів про умови перебування в полоні й поділився своїми найближчими планами.

«Я дякую вам за таку щиру особисту участь у моїй долі та взагалі долі військовополонених – що повертаєте. Це велика справа. І те, що це відбувається, – наші хлопці, дівчата про це знають, а рідні бачать. Для них це велика надія, і вона надихає триматися там. А там потрібні сили для того, щоб триматися», – зазначив він.

Глава держави розповів про зусилля, яких докладає Офіс Президента й Координаційний штаб для звільнення з російської неволі всіх полонених і політичних в’язнів.

Володимир Зеленський і Наріман Джелял також обговорили ситуацію в тимчасово окупованому Криму, зокрема з політичними переслідуваннями.

Раніше Президент і заступник голови Меджлісу зустрічалися під час міжнародного саміту Кримської платформи наприкінці серпня 2021 року. За кілька днів після повернення Нарімана Джеляла із заходу російські окупанти захопили його в Криму та засудили до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за сфабрикованою справою. Днями Нарімана Джеляла та ще девʼятьох цивільних українців вдалося повернути додому.

Також Україна змогла звільнити з російського полону 90 військових – воїнів армії, ВМС, Нацгвардії, тероборонців і прикордонників.

Загалом із початку повномасштабного російського вторгнення відбулося 53 обміни. Завдяки цьому вдалося повернути додому 3310 українців –  військових і цивільних.

Джерело