У столичному зоопарку створили спільну експозицію для врятованих птахів

КиївЗоо продовжує створювати комфортні умови для постійних і врятованих тварин. На цьому тижні нову домівку отримали два фазани, два китайських і два королівських папуг. Про це повідомляє КП «Київський зоопарк». 

«Майже всіх цих птахів нам передали волонтери. Після лікування та реабілітації ми переходимо до наступного етапу – соціалізації. Саме для цього створені особливі умови, наближені до природних: авіарій площею 30 кв. м та висотою майже 5 м, устелений річковим піском і засіяний спеціальним різнотрав’ям для птахів», – йдеться в дописі КиївЗоо.

У цьому авіарії облаштували дупла для папуг і будиночки для фазанів, навіси від негоди, в’язанки прутиків для тренування дзьобів, різноманітні годівнички та напувалки, гілки дерев та присади. А для розваг і дозвілля в новій оселі встановили інтерактивну гойдалку, фонтанчик, пісочницю, гравійний насип і дерев’яні іграшки.

Знайти новий авіарій можна у фруктовому саду КиївЗоо.

Нагадаємо, що порятунок та реабілітація тварин стали для столичного зоопарку одним із головних напрямів діяльності. Так, у червні після тримісячної реабілітації до відкритих природних вольєрів вийшли три птахи нанду, яких врятували з постраждалих територій Сумщини, та капібара Тоха. 

Вхід у зоопарк – до 17:00, перебування на території – до 18:30. Час роботи квиткових кас: пн – з 12:00 до 17:00, вт–нд – з 10:00 до 17:00.

Закликаємо містян пам’ятати про власну безпеку, бути обачними та під час сигналу повітряної тривоги переходити в укриття.

Джерело