Духовні ресурси відновлення педагога

Отець Теодор Дутчак, ЧСВВ УГКЦ  вчитель предметів духовно-морального спрямування та вихователь Бучацького ліцею ім. Св. Йосафата у циклі програм: “Християнська педагогіка” говорить про духовне відновлення педагога.

Духовні ресурси відновлення педагога

Що таке ментальне здоров`я?
– може розрізняти свої емоції, керувати ними та гармонійно функціонувати;
– здатна спілкуватися і будувати стосунки з іншими;
– розвивається й навчається;
– позитивно оцінює себе, приймає та любить;
– приймає власні тверді рішення;
– нормально адаптовується до нових умов життя;
– може розв’язувати проблеми.

Бог сотворив людину на Свій образ і подобу, покликавши її до спілкування із Собою. Господь відкрив людям Своє прагнення спілкуватися з ними, чути їхні відповіді на Свої слова. Він прагне, щоб люди в любові пізнавали Його, і хоче наповнити їх Своєю любов’ю.  Людина зростає в сопричасті з Богом у спільноті вірних – Церкві, яка є Тілом Христовим. Найвища молитва – церковна, літургійна, богослужбова, у якій люди єднаються з Богом і між собою, утворюючи родину Божу з «єдиним серцем і єдиними устами».
Увесь Старий Завіт свідчить про прагнення Бога піднести людину до спілкування з Ним. Старозавітні Закон і заповіді, храм і жертвоприношення, свята – усе це створювало умови для спілкування людини з Богом.
У Новому Завіті людина сподобляється від Бога Отця повного сопричастя з Ним, дарованого через Христа у Святому Дусі. Цей Завіт звершився у Христі – воплоченому Синові Божому, Який нерозривно поєднав у Собі Боже і людське життя. Життя людини у Христі, її молитва – це поглиблення дару сопричастя.

Фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100072957635554&locale=fr_FR

Слухати інші програми:

Шкільництво і виховання молоді
Ми виховуємо справжніх християн та патріотів
Таїнство Євхаристії – це найвище єднання з Богом
Я не є навернений, коли немаю любові до ближнього
Вміти слухати людину, яка переживає страждання

Джерело