«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету

«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету

У неділю, 30 червня, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук завітав на урочисту академію вручення дипломів для випускників Івано-Франківського національного медичного університету.

З Блаженнішим Святославом до студентів завітав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

На початку урочистої події до присутніх у залі звернувся ректор університету п. Роман Яцишин, який найперше подякував Збройним силам України за можливість урочисто відзначати завершення навчання в університеті. Відтак п. Роман привітав випускників та промовив, що сьогодні для магістрів є по-особливому трепетна мить. Вона є такою, тому що вони отримають диплом, і цим самим перегорнуть нову сторінку у дорослому житті, часом сповненому тривог, але завжди наповненому надією, любов’ю та врешті решт — перемогою.

Відтак ректор вищого навчального закладу урочисто відкрив академію. У цей час у залі лунав Державний Гімн України.

Наступним слово мав Блаженніший Святослав, який привітав усіх присутніх у залі, а в особливий спосіб — головних гостей заходу — випускників, які вже зовсім скоро стануть лікарями.

«Сьогодні я хотів би звернутися до вас із трьома ключовими думками. Перше — повірте, вас дуже чекають. Я можу сказати вам це від українського народу, від ваших братів та сестер, які проживають у різних частинах нашої багатостраждальної України. Вас чекає українське військо. Вас чекають мільйони українців, які сьогодні переживають щораз зростаючу травму цієї жахливої війни. Ми сьогодні розуміємо, що наша здатність перемагати й остаточно перемогти залежить не тільки від кількості та якості наданої нам зброї, не тільки від нашого героїчного війська, перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна. Тому вас так чекають. Вам Господь доручив особливу місію — торкати рани України. Тому пам’ятайте, що доторкаючись до тіла зраненої людини, ви лікуєте не біологічний матеріал, ви торкаєте всецілу особу. Майте завжди цей цілісний погляд на людину, яка є єдністю душі, духа і тіла», — сказав Патріарх.

У другій думці Глава УГКЦ промовив так: «Ми знаємо, що медицина завжди розвивається. Тому не думайте, що отримавши диплом, ви назавжди закрили книжку. Нам би дуже хотілося, щоб наші лікарі завжди були сучасними. Аби вони не тільки володіли новітніми методами лікування, але щоб робили їх доступними, аби ми, ваші пацієнти, не мусили їхати лікуватися за кордон і шукати вас там. Будьте завжди сучасними й робіть доступними найкращі досягнення медичної науки можливими й для найбідніших».

Третьою думкою Блаженніший Святослав побажав, щоб майбутні лікарі не лише лікували, але й зціляли. Роблячи це не тільки знаннями й силою людини, але силою благодаті Святого Духа: «Бажаю, аби сьогоднішня подія була вдалим стартом для птиць високого польоту! До тієї глибини та височини сьогодні всіх вас запрошую ось цим Божим благословенням».

Після цього Патріарх уділив присутнім архієрейське благословення.

Згодом до випускників та гостей заходу звернулася п. Світлана Онищук, голова Івано-Франківської ОВА, та п. Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська, які зазначили, що роль лікаря є дуже вагомою у всьому світі, а в особливий спосіб — в країні, де йде війна. Очільники побажали всім присутнім якнайшвидшої перемоги та миру для України.

Насамкінець Блаженніший Святослав спільно із головою ОВА, міським головою Івано-Франківська та ректором університету вручили дипломи випускникам, які завершили навчання із відзнакою.

«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету«Наша перемога залежить від здатності пережити й вистояти у травмі, яку нам приносить війна», — Блаженніший Святослав до випускників медуніверситету

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело