🕯 9:00 хвилина мовчання Старший солдат Євген Пугач загинув 22 вересня 2022 року під час штурмових дій біля села…

🕯 9:00 хвилина мовчання

Старший солдат Євген Пугач загинув 22 вересня 2022 року під час штурмових дій біля села...

🕯 9:00 хвилина мовчання

Старший солдат Євген Пугач загинув 22 вересня 2022 року під час штурмових дій біля села Миколаївка Друга Донецької області. Захиснику було 27 років.

Євген Володимирович народився в місті Ічня, що на Чернігівщині. У 2012 році закінчив тамтешню гімназію ім. С. Васильченка, а потім навчався в Ічнянському професійному аграрному ліцеї, де здобув фах машиніста крана автомобільного. Опісля – проходив строкову службу у військових частинах селища Десна Чернігівської області та села Михайлівка на Миколаївщині. Обіймав посаду оператора-електрика автоматизованої директриси протитанкових керованих ракет та артилерії прямим наведенням загальновійськового полігону.

У цивільному житті працював продавцем у магазині, а потім їздив на заробітки до Польщі. Дуже любив футбол, риболовлю, подорожі, багато читав.

«Наскільки б він не був втомленим, все одно ввечері міг піти на стадіон… А читати обожнював ще зі школи. Часто просив, щоби я з Чернігова привезла йому книги про війну. Загалом читав різноманітну літературу», – розповіла мама Тетяна Пугач.

«Він був спокійним, розсудливим. Не надто балакучий, принаймні вдома. Друзі відгукуються про нього як про хорошого товариша», – додав батько Володимир.

У квітні 2021-го Євген уклав контракт про проходження військової служби в Збройних Силах України на посаді навідника 2 мотопіхотного відділення 2 мотопіхотного взводу 1 мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. На період повномасштабного вторгнення захищав Україну на Луганському та Донецькому напрямках, був кулеметником-навідником.

Поховали Євгена в рідному місті.

У воїна залишилися батьки, бабусі та дідусі.

Джерело