«Божа благодать подібна на дощ, що падає» – владика Петро відслужив Літургію в селі Баня-Березів

30 червня, до церкви Святих Верховних Апостолів Петра і Павла, що в селі Баня-Березів, з душпастирським візитом завітав Преосвященний владика Петро Голіней, єпископ-помічник Коломийської єпархії УГКЦ.

Адміністратор храму о. Михайло Дрогомирецький разом з о. Ігорем Полюком, протопресвітером Березівським, та всіма парафіянами радісно зустріли єпископа на церковному подвірʼї.

Опісля, усі, процесійною ходою, зайшли до храму де розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія.

На проповіді владика звернувся до парафіян такими словами: «Із євангельського уривку, який ми чули сьогодні, можна зробити висновок: любов до Бога має набагато вище значення, аніж любов до ближнього. Бо любов до ближнього: батьків, братів, сестер – це любов до сотворіння. А любов до Спасителя – це любов до самого Творця. Якщо ми, у своєму житті, будемо любити Його понад усе, то нам ніколи не забракне любові до батьків, дітей, братів чи сестер.

У сьогоднішньому Євангелію, Бог хоче застерегти нас від неправильного погляду на любов. Є багато таких випадків, коли батьки, неналежно виховуючи своїх дітей, потурають їхні гріхи.

Якщо ми не маємо пошани від своїх дітей, то це є наслідок того, що ми виховували їх у фальшивій любові. А з цього випливає, що якби Бог був у нас на першому місці, то все інше було б на своєму місці. Коли людина відвертає свій погляд від Господа і починає більше любити сотворені речі: майно, дітей і т. д. – це є фальшивим виявом любові.

Тому, просімо в Господа ласки, щоб ми навчилися правдиво Його любити, бо Божа благодать подібна на дощ, що падає, але змокне тільки той, хто не буде ховатися від дощу. Так само і приймає благодать той, хто є відкрити і не перебуває в тяжкому грісі».

Вкінці проповіді Архиєрей привів у приклад Блаженного Миколая Чарнецького, частинка мощей якого, від тепер буде знаходитися в храмі у с. Баня-Березів. Єпископ розповів про душпастирський шлях новомученика та велику кількість чудес, які відбувалися через молитви до блаженного Миколая.

Після Божественної Літургії о. Михайло подякував владиці Петру сказавши: «Нехай Господь благословить Вас, щоб Ви проповідували у Божому винограднику так актуально, як це було сьогодні. На многії і благії літа!».

На завершення, єпископ-помічник поблагословив присутніх мощами.

 

Пресслужба Коломийської єпархії УГКЦ
Світлини: бр. Дмитро Нагорняк

«Божа благодать подібна на дощ, що падає» – владика Петро відслужив Літургію в селі Баня-Березів «Божа благодать подібна на дощ, що падає» – владика Петро відслужив Літургію в селі Баня-Березів «Божа благодать подібна на дощ, що падає» – владика Петро відслужив Літургію в селі Баня-Березів
«Божа благодать подібна на дощ, що падає» – владика Петро відслужив Літургію в селі Баня-Березів «Божа благодать подібна на дощ, що падає» – владика Петро відслужив Літургію в селі Баня-Березів «Божа благодать подібна на дощ, що падає» – владика Петро відслужив Літургію в селі Баня-Березів
«Божа благодать подібна на дощ, що падає» – владика Петро відслужив Літургію в селі Баня-Березів «Божа благодать подібна на дощ, що падає» – владика Петро відслужив Літургію в селі Баня-Березів

 

Джерело