Кардинал Курт Кох привітав від імені Папи нового Патріарха Болгарської ПЦ

Кардинал Курт Кох привітав від імені Папи нового Патріарха Болгарської ПЦ

Префект Дикастерії сприяння єдності між християнами взяв участь в інтронізації новообраного патріарха Болгарської Православної Церкви Даниїла.

 

У неділю, 30 червня 2024 р., виборчий Собор Болгарської Православної Церкви обрав нового Предстоятеля. Ним став Відинський митрополит Даниїл. У цьому служінні він замінить патріарха Неофіта, який переставився до вічності 13 березня.

Як інформує Дикастерія сприяння єдності між християнами, в церемонії інтронізації, яка 30 червня відбулася в патріаршому соборі в Софії, та в Божественній Літургії, яку новообраний предстоятель відслужив наступного дня, брав участь кардинал Курт Кох, очільник цієї дикастерії, який передав патріархові Даниїлові вітання від Папи Франциска та особистий дарунок від нього – чашу та дискос як символ братерського сопричастя між Церквами.

Префект Дикастерії сприяння єдності християн, у свою чергу, складаючи привітання, висловив сподівання, що «й надалі триватиме співпраця, трудячись разом у різних сферах церковного і суспільного життя, згідно з бажанням Господа нашого Ісуса Христа, щоб була повна єдність між Його учнями». Він також запевнив у своїх молитвах за те, щоб вдалося «разом наново відкрити цей фундаментальний зв’язок, надавши оновлений поштовх богословському діалогові та екуменічним стосункам».

В рамках візиту до Софії кардинал Курт Кох віддав також шану попередньому патріархові Неофітові, помолившись при його могилі.

Джерело: Vatican News

Джерело