Колишня зірка італійського баскетболу приєдналася до монастиря. «Раніше в житті я відчувала себе незадоволеною»

Колишня зірка італійського баскетболу приєдналася до монастиря. «Раніше в житті я відчувала себе незадоволеною»

Колишня італійська баскетболістка Оріана Мілаццо вирішила піти до монастиря. Вона склала вічні обіти у віці 33 років в Згромадженні Убогих Сестер Святої Клари, яке має один із найсуворіших правил і найвищий рівень убогості.

Оріана Мілаццо – колишня баскетболістка Серії А, в минулому була представницею Італії, а в своїй спортивній кар’єрі досягла чи не найвищої вершини. Однак вона покинула баскетбол заради Христа та контемплятивного життя. Оріана Мілаццо приєдналася до згромадження, заснованого в 1212 році св. Франциском Ассизьким і св. Кларою, пише pch24.pl.

«Я прошу Божої любові, щоб мене прийняли в цю спільноту убогих сестер святої Клари, щоб йти шляхом убогості та смирення Ісуса Христа і бути з цією спільнотою одним серцем і однією душею», – сказала сестра К’яра Луче ді Марія Дімора делла Сантісссіма Трініта під час її визнання віри. У своєму монашому імені вона поєднала засновницю кларисок і мирянку К’яру Люсе Бадано, беатифіковану в 2010 році, чия постать супроводжувала її на шляху дозрівання до її покликання.

Вона вступила до монастиря після Світових днів молоді в Мадриді, де нарешті відкрила свій шлях. «Після прийняття рішення я відчула спокій у своєму серці, яке раніше було сповнене питань. Мене привели і направили туди, де на мене чекав Господь. Цінності спорту були інструментом людського і духовного зростання»,- зізналася вона в одному з небагатьох інтерв’ю.

Вона вступила до монастиря в Алькамо, де раніше відвідувала літургію та брала активну участь у благодійній діяльності спільноти кларисок. Вона приїхала в це місто завдяки баскетбольній команді. Тоді її батьки довірили її дружній сім’ї, яка була францисканською терціаркою та дружила з кларисками. «Батьки завжди підтримували мене в моєму виборі: спочатку у спорті, а потім і в монашому житті», – зізналася клариска.

Оріана Мілаццо народилася в 1991 році в Канікатті, Сицилія. З дитинства їх з сестрою, на три роки молодшою, об’єднувало захоплення спортом. Спочатку вона почала грати в баскетбольній Серії А, зв’язуючим, а потім приєдналася до національної збірної, де зараз успішно виступає її сестра. «Багато бачили лише серію успіхів у моєму житті. Я бачила, що спортивні мрії збуваються, але все одно чогось не вистачало, я почувалася незадоволеною», – сказала вона перед першими обітами у 2019 році.

«Я почала навчання, але у мене все ще було питання в моєму серці: яке місце в світі найкраще для мого благополуччя», – сказала вона. Бог конкретно відповів на її сумніви. У 2011 році вона поїхала в Мадрид на Всесвітні дні молоді і там зрозуміла, що її місце на землі – монастир кларисок.

Сестра К’яра Луче ді Марія Дімора делла Сантісссіма Трініта через свої вічні обітиі обрала життя молитви, убогості та братерства згідно з вимогливою харизмою св. Клара.

Джерело