Киян закликають не залишати своїх улюбленців у машині під час спеки

Киян закликають не залишати своїх домашніх улюбленців у машині під час спеки, оскільки це несе смертельну небезпеку для тварин. Про це нагадує директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

«У ці спекотні дні хочу звернутися до киян із важливим нагадуванням: у жодному разі не залишайте своїх домашніх улюбленців у закритих автомобілях. Навіть кілька хвилин у розпеченій машині можуть стати фатальними для тварини. Температура в салоні авто під палючим сонцем може зрости до +50°C та вище, що становить смертельну загрозу для наших чотирилапих друзів. Бережіть своїх улюбленців та не наражайте їх на небезпеку», – прокоментував Олександр Возний. 

Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА звертає увагу на те, що ви також можете допомогти вуличним тваринам у спеку. Для цього можна поставити миску з водою біля свого дому чи офісу та оновлювати воду протягом дня.

Нагадаємо, що нещодавно в Києві відбулись наймасштабніші Дні адопції в Україні. Протягом двох днів понад 130 собак і котів знайшли домівку.

Джерело