Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї 

Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї 

У суботу, 29 червня, у день празника святих славних і всехвальних апостолів Петра й Павла, в Коломийському Катедральному соборі Преображення Христового відбулася Архієрейська Божественна Літургія. З нагоди іменин Владики Петра Голінея, на моління прибули усі єпископи Івано-Франківської Митрополії.

Божественну Літургію очолив Владика Володимир Війтишин, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський. Йому співслужили Владика Василій Івасюк, правлячий Єпископ Коломийської Єпархії УГКЦ, Владика Йосафат Мощич, Єпарх Чернівецький, Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії, Владика Петро Голіней, Єпископ-помічник Коломийської Єпархії, о. Володимир Білослудцев, протопресвітер Коломийський і настоятель храму, та чисельно зібрані священнослужителі Єпархії. Про це пише пресслужба Коломийської Єпархії УГКЦ.

З душпастирським словом до духовенства і вірних звернувся Митрополит Володимир Війтишин. Архієпископ сказав:

«Святі верховні апостоли Петро і Павло навернули до Христа тисячі людей. Перед їхнім словом, силою Святого Духа, замовкали уста мудреців тодішнього світу, а святі апостоли підкоряли своєю проповіддю людські серця. Ще за життя святих апостолів Господь обдарував їх великою ласкою й благодаттю. Перш ніж бути покликаним до апостольського служіння, Петро був простою людиною. Він жив працею своїх рук, займаючись рибальством. А святий апостол Павло, перед своїм наверненням до Христа, був гонителем християн. Це був учений юдей, відданий законові Мойсея, повний гніву і суду до всіх його порушників».

«3 ласки Милосердного Господа рибалка Петро став великим Первоапостолом, натхненним проповідником Христового Євангелія, який своїм палким словом навертав до Христа одразу тисячі людей. А гонитель Церкви Божої — Савло стає обраним самим Господом апостолом Павлом, який декілька разів обійшов з проповіддю ввесь тогочасний світ. Дорогі у Христі, благаймо верховних апостолів Петра і Павла допомогти нам вийти на шлях праведного життя у Господі нашому Ісусі Христі», — додав проповідник на завершення.

Після Божественної Літургії Митрополит Володимир привітав Владику Петра Голінея з іменинами. До привітання також долучились інші владики:

«Хочу сьогодні подякувати вашій матері, простій та інтелігентній людині, за те, що вона виховала вас для служіння у Христовій Церкві. Святість знаходиться в простоті, а де простота, там є і святість. Ніхто інший як мама, стала фундаментом вашого священничого служіння. Нехай Пресвята Богородиця, що прославлена в Коломийській іконі “Це Мати Твоя”, опікується вами. На многії й благії літа!» —  сказав Владика Василій.

«Жителі міста Чернівці пригадують вас тридцять років тому ще як семінариста Петруся, а сьогодні, за Божим покликанням, ви виконуєте єпископське служіння. Нехай Господь провадить вас та цілу нашу Митрополію», — зазначив Єпарх Чернівецький.

«Ісус Христос тричі спитав апостола Петра: “Петре, чи любиш мене?” Він же кілька разів вас спитав і ви дали свою відповідь. І ще не один раз Господь буде вас про це запитувати, а я бажаю вам зростати в любові до Бога і завжди казати: “Так, Господи, люблю Тебе!”», – побажав Владика Микола Семенишин.

До привітань долучився також настоятель Катедрального собору о. Володимир Білослудцев, а ще мер міста Коломия п. Богдан Станіславський та п. Світлана Гаргат, диригентка Катедрального хору «Світло Тавору».

Пізніше із 40-літнім ювілеєм, єпископською грамотою привітали координаторку парафіяльного Карітасу при Катедральному соборі п. Лілію Ястремську.

На завершення Владика Петро Голіней, звертаючись до духовенства й парафіян, сказав: «Щиро дякую всім за вітання: єпископам, священникам, дияконам, нашій прислузі, вірянам та хористам. Нехай цей великий «камінь» Петра об’єднує всіх нас і наших військових у великій любові, разом з нашим Всемогутнім Господом».

Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї Митрополит Володимир очолив святкові моління у Коломиї 

Фото — Коломийська Єпархія УГКЦ

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело