​​На зростання тривалості відключень упродовж останніх днів вплинули одночасно кілька факторів

​​На зростання тривалості відключень упродовж останніх днів вплинули одночасно кілька факторів. Про це в інтерв’ю «Українській правді» розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, зараз одночасно збіглись 4 чинники, що суттєво впливають на ситуацію в енергосистемі.
 
«Обстріли тривають. І відбуваються, на жаль, досить регулярно. Також – це спека. І той факт, що надворі така висока температура, він впливає на збільшення споживання. У нас зараз середнє споживання за добу суттєво є вищим, за те, що було 2-3 тижні тому. Третій фактор, який треба відзначити, це те, що у наших сусідів, в європейських країнах, також у зв’язку з цією спекою і збільшеним споживанням – знижені можливості ділитися з нами електроенергією. Тобто імпорт електроенергії з європейських країн зараз, скажімо так, не перебуває на максимальних позначках через те, що у сусідніх країнах немає багато вільного ресурсу для того, щоб його експортувати в Україну і допомогти тим самим збалансувати українську енергосистему. Ну, і продовжується літня ремонтна кампанія на досить великій кількості електростанцій. Ця ремонтна кампанія потрібна для того, щоб ми взимку мали максимум можливої доступної потужності наших електростанцій, зокрема – атомних», – зазначив Володимир Кудрицький.
 
Також в інтерв’ю йшлося про:
🔷те, як триває відновлення енергосистеми та її підготовка до зими;
🔷прогноз Міжнародного валютного фонду щодо рівня дефіциту в українській енергосистемі і тривалості відключень;
🔷плани щодо розгортання розподіленої генерації в Україні;
🔷те, чому у деяких будинках світло не вимикають.
 
З повною версією розмови можна ознайомитись за посиланням: 
https://www.youtube.com/watch?v=ZB0pqLuFd18&ab_channel=%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D0%B0

Джерело