Перед судом постане екскерівник природного заповідника з Житомирщини, який за хабарі дозволяв вирубку дерев

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо колишнього керівника природного заповідника «Древлянський», за сприяння якого відбувалися незаконні порубки. Обвинувальний акт направлено до суду.

Посадовець мав неофіційну домовленість з приватним підприємцем та за хабарі він організовував порубку сосен на території заповідника. Деревину вивозили невеликими партіями для продажу.

Схема діяла із вересня 2023 року до затримання посадовця 15 квітня 2024 року «на гарячому» під час одержання чергової суми неправомірної вигоди.

Розмір екологічної шкоди внаслідок незаконних рубок оцінюють у майже півмільйона гривень.

Крім того, під час обшуку у службовому кабінеті посадовця було виявлено та вилучено патрони до вогнепальної зброї, а за місцем проживання – тротилову шашку. Бойові припаси чоловік зберігав без належного дозволу. Також було знайдено радянську символіку, зокрема нагороди від комуністичної партії.

Наразі він звільнений зі служби та не працює у лісовій галузі.

Вирішується питання щодо відшкодування завданих державі збитків. Зокрема, накладено арешти на майно обвинуваченого: квартиру, два автомобілі та земельну ділянку.

Колишній керівник заповідника обвинувачується в одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчиненого повторно, у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, а також у незаконному поводженні з бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 1 та ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 263 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Викриття злочинної діяльності відбувалося за сприяння співробітників СБУ.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Перед судом постане екскерівник природного заповідника з Житомирщини, який за хабарі дозволяв вирубку дерев Перед судом постане екскерівник природного заповідника з Житомирщини, який за хабарі дозволяв вирубку дерев Перед судом постане екскерівник природного заповідника з Житомирщини, який за хабарі дозволяв вирубку дерев Перед судом постане екскерівник природного заповідника з Житомирщини, який за хабарі дозволяв вирубку дерев Перед судом постане екскерівник природного заповідника з Житомирщини, який за хабарі дозволяв вирубку дерев

Джерело