Продовжуємо просувати інтереси України у світі через допомогу іншим. Одним з наших ключових інструментів…

Продовжуємо просувати інтереси України у світі через допомогу іншим.

Одним з наших ключових інструментів є гуманітарна програма "Grain From Ukraine". Це дозволяє спрямувати частину українського продовольства до країн, де люди потребують їжі вже зараз.

З моменту започаткування цієї ініціативи восени 2022 року, ми направили 221,41 тисяч тонн сільськогосподарської продукції, включаючи 195 тисяч тонн пшениці, 22,265 тисяч тонн пшеничного борошна та 4,141 тисяч тонн колотого гороху, до 10 країн Африки та Азії. Це допомогло забезпечити продовольчу безпеку для 8 мільйонів людей!

Частину нашого продовольства викуповують держави-учасники проекту. Це win-win стратегія: наші міжнародні партнери підтримують українську економіку і одночасно покращують продовольчу ситуацію у світі.

У першій половині 2024 року ми вже доставили партії пшеничного борошна до Судану, пшениці до Нігерії, колотого гороху до Мавританії, Джибуті, Мозамбіку та Демократичної Республіки Конго. Наразі частина гуманітарних вантажів прямує до Малаві та інших держав-реципієнтів.

Україна планує розширити програму на інші регіони світу. Вже обговорюються можливі поставки до Гаїті, Чаду, Камеруну, Танзанії, Джибуті та інших країн.

Наші дипломати активно просувають "Grain From Ukraine" на глобальному рівні через публічну та цифрову дипломатію, а також проект "Together We Rise" у Найробі (Кенія).

Працюємо.

Джерело