СМЕРТОНОСНИЙ «БУЦЕФАЛ»: чим створений в Україні БТР-4 навалює по російських окупантах

БТР-4 «Буцефал» – це український повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер, розроблений Харківським конструкторським бюро машинобудування. На озброєнні в нього стоїть потужна 30-мм гармата та спарений кулемет ПКТ 7,62 мм. Також на бойовому модулі встановлений АГ-17, який здатний стріляти 30-мм гранатами. За потреби на ньому можна розмістити протитанковий ракетний комплекс.

Броня «Буцефала» здатна витримувати влучання із крупнокаліберних кулеметів. Бронетранспортер може долати водні перешкоди та має високу прохідність. Це основні характеристики виготовленого в Україні бронетранспортера, який, зокрема, використовує і 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада.

Молодший лейтенант Сергій Ліпко побував на випробуваннях БТР-4, який був виготовлений у 2023 році, вже під час повномасштабної війни. Окрім цього, знімальній групі Армія TV вдалось відзняти «Буцефала» під час подолання ним водної перешкоди.

Кілька слів про команду Армія TV – вона складається із кадрових військових, добровольців і мобілізованих, які служать у Силах оборони із перших днів повномасштабного вторгнення на різних напрямках і в різних підрозділах. Більшість із нас має бойовий досвід. До російського вторгнення ми працювали режисерами, операторами, ведучими, редакторами. Тепер ми поєднуємо військову службу із роботою за медійним фахом.

Ми постійно перебуваємо на лінії зіткнення. Студія каналу, з якої відбуваються стріми, також неподалік фронту.

Підписуйтеся на соцмережі Армія TV:

🔷 Telegram https://t.me/army_tv

🔷 Facebook https://www.facebook.com/armytv.ua/

🔷 Instagram https://www.instagram.com/army_tv_ua/

🔷TikTok https://www.tiktok.com/@army_tv_ua?_t=8hs6OeKr2MH

🔷X (Twitter): https://twitter.com/army_tv_ua

А також слухайте наші ПОДКАСТИ:

🔷 Spotify https://open.spotify.com/show/6r3UPESDJfo6nlHn8UjHeX

🔷 Apple Podcasts https://podcasts.apple.com/us/podcast/армія-tv-–-інтервю/id1750293052

🔷 YouTube https://music.youtube.com/playlist?list=PL57tjKWaBro2A9BedUsfPZa93D27VNSOq

Джерело