У Шевченківському районі замінили пошкоджені ділянки трубопроводу, яким взимку постачається тепло для майже 400 будівель

Фахівці усунули пошкодження на двох виявлених під час гідравлічних випробувань ділянках тепломережі на вул. Симона Петлюри. Як інформує КП «Київтеплоенерго», цей магістральний трубопровід, введений в експлуатацію у 1988 році, відпрацював свій ресурс.

Роботи із заміни пошкоджених ділянок ускладнювались тим, що в місці прокладки однієї з ділянки трубопроводів високий рівень ґрунтових вод. Щоб виконати необхідний ремонт, фахівці спочатку провели їх дренаж і тільки потім замінили пошкоджену ділянку на нову сталеву трубу. Також гідроізолювали її та утеплили. Одне з пошкоджень сталось у теплокамері. Попри великий діаметр трубопроводу, фахівцям вдалось виконати всі роботи без розкриття самої теплокамери.

Завдяки ремонту підвищиться надійність теплопостачання для 238 житлових будинків, 6 лікарень, 6 освітніх закладів та 141 відомства.

Нагадаємо, що наразі в Києві тривають гідравлічні випробування. Труби перевіряють на щільність і міцність, щоб мінімізувати виникнення аварійних ситуацій під час проходження опалювального сезону. Гідравлічні випробування тепломереж є обов’язковою умовою підготовки до опалювального сезону (визначено Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду від 10.12.2008 № 620/378).

Джерело