За матеріалами ДБР перед судом постане посадовець Запорізької ОДА, який вимагав 170 тис. доларів у представників держпідприємства

Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо вимагання начальником одного з управлінь Запорізької обласної державної адміністрації хабаря у представників державного підприємства.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Керівник одного з управлінь, що входить до Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА вимагав у керівників державного підприємства та його філії 170 тис. доларів США за можливість надалі нормально працювати. У разі відмови надати гроші, погрожував проведенням додаткових перевірок та, навіть, озвучував можливість відібрати у філії земельну ділянку, на якій вона здійснює свою законну діяльність.

Правоохоронці затримали посадовця у вересні минулого року під час отримання частини хабаря у розмірі понад 1 мільйон гривень.

Чиновника обвинувачують у вимаганні коштів з погрозою обмеження законних інтересів потерпілого, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Під час слідства, на його нерухоме та інше майно накладено арешт.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

За матеріалами ДБР перед судом постане посадовець Запорізької ОДА, який вимагав 170 тис. доларів у представників держпідприємства За матеріалами ДБР перед судом постане посадовець Запорізької ОДА, який вимагав 170 тис. доларів у представників держпідприємства

Джерело