Назустріч Ювілею: вечори з шедевром Данте перед площею Святого Петра

Назустріч Ювілею: вечори з шедевром Данте перед площею Святого Петра

В рамках ініціатив з приготування до Ювілею, адміністрація Риму та Дикастерія в справах євангелізації запрошує на спеціальну декламацію першої частини шедевру Данте.

 

«Божественній Комедії» Данте Аліг’єрі притаманний театральний дух: форма сценографії, представлена словами оповідача, що є водночас і головним протагоністом, який говорить від першої особи, але розповідає про досвід усіх людей, усіх часів і народів. Саме це бачення стало відправною точкою для Франко Рікорді, італійського актора, режисера і письменника, який після декламування «Божественної Комедії» по всій Італії та в різних частинах світу, прибуває з нею до площі Святого Петра.

Захід, що відбувається в контексті ініціатив, приурочених до Святого Року 2025, проходитиме за підтримки Департаменту великих подій, спорту, туризму та моди Міської ради Риму та під патронатом Дикастерії у справах євангелізації.

Декламація трьох частин відкриється представленням від 1 до 4 липня 2024 року «Пекла», а продовжиться уже в 2025 році «Чистилищем» і «Раєм». Кожній частині присвячені чотири вечори. Мистецькі зустрічі відбуватимуться о 21:00 місцевого часу на площі Пія ХІІ, сусідній з площею Святого Петра.

Джерело: Vatican News

Джерело