​​Сьогодні разом з Віце-премʼєр-міністеркою у справах європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною

​​Сьогодні разом з Віце-премʼєр-міністеркою у справах європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, міністром оборони Рустемом Умєровим та міністром енергетики Германом Галущенко в США. Попереду насичений день, який розпочали із зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

У ході зустрічі подякував США за незмінну підтримку України.

Детально обговорили результати інавгураційного Саміту миру та конкретні кроки щодо реалізації пунктів Формули миру вже в найближчі тижні та місяці. Працюємо задля встановлення справедливого миру в Україні.

Окрему увагу приділили підготовці до саміту НАТО, який відбудеться наступного тижня у Вашингтоні, зокрема, документам, які будуть укладені.

Ольга Стефанішина наголосила на очікуваннях України від Саміту НАТО. Обговорили просування України на шляху до євроатлантичної інтеграції та гарантованої фінансової допомоги для посилення обороноздатності України на рівні Альянсу.

Рустем Умєров детально проінформував про потреби у забезпеченні наших Сил оборони додатковими системами протиповітряної оборони для захисту українських міст та громад, а також об’єктів критичної інфраструктури.

Герман Галущенко розповів про наслідки російських атак по об’єктах енергетичної інфраструктури України. Детально обговорили стан енергосистеми та рішення, які допоможуть захисти енергообʼєкти до наступного опалювального сезону із залученням допомоги держав-партнерів.

Окремо наголосив на важливості запровадження секторальних санкцій щодо банківських та фінансових установ країни-агресора.

​​Сьогодні разом з Віце-премʼєр-міністеркою у справах європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною

Джерело