У Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівників

У Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівників

У вівторок, 2 липня, у стінах Католицького ліцею святого Василія Великого відбулося нагородження військових медиків та представлення кандидатів на вручення загальнонаціональної відзнаки за професіоналізм і милосердя у медичній сфері «Орден святого Пантелеймона».

Цього дня в залі зібралися медики, медичні капелани УГКЦ та ПЦУ, очільники медичних закладів міста та області, зокрема представники Лікувально-діагностичного центру «Клініка святого Луки», та родичі загиблих у російсько-українській війні медичних працівників.

На захід також завітали п. Василь Князевич, очільник поважної ради громадської ініціативи «Орден святого Пантелеймона», та п. Микола Островський, голова регіональної ради Ордену.

Спершу відбулося представлення кандидатів, яких регіональна рада відібрала у номінацію на вручення нагороди. Вони представили відеорезюме, у яких розповіли про свою діяльність.

Відтак до присутніх звернувся о. Ярослав Рохман, голова Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та учасник регіональної ради Ордену.

«“Господь не доломить надламаної очеретини” — так каже Святе Письмо. Ті родини, діти, чоловіки й батьки яких віддали своє життя, служачи як медики на передовій, відчувають себе “надламаними”. Але їхня стійкість є у Бозі. Саме ми покликані бути для них видимою силою від Бога. Бути разом з ними. Тому збираємося на такому заході, щоб показати гідність та героїзм наших медиків, засвідчити наше вшанування їм», — мовив о. Ярослав.

Опісля відбулося посмертне нагородження полеглих на фронті медичних працівників. Нагороди отримали рідні загиблих.

Далі дипломами нагородили тих медпрацівників, які сьогодні на лінії вогню борються за життя наших Захисників та Захисниць.

Завершився захід виконанням духовного гімну України «Боже Великий, Єдиний».

У Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівниківУ Католицькому ліцеї відбулося нагородження медичних працівників

Довідково:

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.

У 2009 р. Міністерство охорони здоров’я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яка вручалася тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, у благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело