У Києві надзвичайний рівень пожежної небезпеки: нагадуємо про заборону відвідувати ліси та лісопаркові зони

У наступні дні, з 3 до 5 липня, за прогнозом Українського гідрометцентру в Києві утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Просимо містян і гостей столиці дотримуватись правил протипожежної безпеки, не використовувати несправне чи пошкоджене електрообладнання, не розводити багаття, зокрема на території парків і лісопаркових зон тощо. Також нагадуємо про заборону відвідувати в умовах воєнного стану ліси та лісопаркові території – як під час піших прогулянок, так і на транспорті. Відповідне рішення Ради оборони міста Києва продовжує бути чинним.

У столиці та навколо міста близько 30 тисяч гектарів лісу та лісопарків. Частина лісових територій була зоною бойових дій, і там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети. Це несе ризики не лише для громадян, але й для вогнеборців у разі пожежі.

Окрім цього, громадяни несуть адміністративну відповідальність за порушення, а тим більше за розведення багаття чи підпали на території лісів. Штраф для них у таких випадках може сягати кілька десятків тисяч гривень.

Нагадуємо, винятком для відвідувань є лише транспорт і техніка, які використовуються Збройними Силами України та іншими державними органами та службами, що мають відповідні повноваження та завдання.

Джерело