Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян

Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян

24 червня 2024 р. Б. в Понеділок Святого Духа та свято Різдва чесного і славного пророка, предтечі та хрестителя Господнього Івана відбулася урочиста Архиєрейська Божественна Літургії в Улашківському монастирі оо. Василіян. Молитву очолили два Архиєреї: Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький та Єпископ-емерит Бучацький, канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре Преосвященний Владика Іриней Білик.

Після зустрічі владик на території монастиря розпочалася урочиста Архиєрейська Божественна Літургія за участі духовенства Улашківського Деканату та отців Василіян.

Зі словом проповіді до усіх присутніх звернувся Преосвященний Владика Іриней Білик. Архиєрей розпочав свою проповідь із роздумів про Пресвяту Трійцю та значення дії Святого Духа в житті християнина і нашої країни в теперішній час. Владика Іриней говорить: «Усю свою проповідь Іван Хреститель скеровував на те, щоб приготувати дорогу до людських сердець. Предтеча завершив своє життя мученицькою смертю, безкомпромісно вказуючи Іродові на його грішне життя. Він є прикладом того, як треба відстоювати правду і боротися за неї». Далі Владика наводить різноманітні паралелі сучасного життя і євангельської оповіді, вказуючи на неподільність Христової науки в той час і в сьогоденні.

Під час Архиєрейської Божественної Літургії також було звершено дияконські свячення піддиякона Антона Крушельницького, керівника прес-служби та нотаря Бучацької Єпархії.

Завершилося урочисте Богослужіння спільними подяками для Архиєреїв та нововисвяченого отця-диякона Антона, який в свою чергу також склав подяку Владикам за уділене таїнство. Після спільної молитви за Україну всі присутні попрямували до джерела, де було здійснено Чин освячення води та окроплення неї усіх присутніх.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян Відпуст в Улашківському монастирі оо. Василіян  

Джерело