​​За матеріалами СБУ гауляйтера «лнр» Пасічника заочно засуджено до 12 років ув’язнення Окупанти та колабораціоністи мають зрозуміти

​​За матеріалами СБУ гауляйтера «лнр» Пасічника заочно засуджено до 12 років ув'язнення

Окупанти та колабораціоністи мають зрозуміти – уникнути українського правосуддя не вдасться. Ми знаємо про кожного, хто йде на співпрацю з ворогом. А на тих, хто відверто допомагає росіянам грабувати та мародерити нашу Луганщину очікує справедливе покарання не лише за Законами України, а й відповідно до норм міжнародного права.

Сьогодні, завдяки доказовій базі Служби безпеки, до тюремного ув’язнення вдалося засудити ватажка окупаційної адміністрації рф на тимчасово захопленій Луганщині Леоніда Пасічника.

Реальне судове рішення – це мінімізація шансів на втечу до рф головного посіпаки окупантів.

За матеріалами справи, напередодні 24 лютого 2022 року Пасічник підписав так званий «договір про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між терористичною організацією «лнр» та москвою. У подальшому кремль використав такі рішення як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення на територію України.

Згодом Пасічник організовував псевдореферендум щодо «приєднання» тимчасово окупованої частини Луганщини до країни-агресора. За підсумками фейкового плебісциту він уклав із путіним «угоду про входження регіону» до складу рф.

Та організував участь мешканців тимчасово захоплених громад у російських «виборах до законодавчих органів влади».

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав Пасічника винним за двома статтями Кримінального кодексу України:
– ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинена за попередньою змовою групою осіб);
– ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Строк відбування покарання обчислюватиметься з дати фактичного затримання фігуранта. Якщо він до цього доживе. Адже, як показує практика, доля приносить покарання раніше за Закон. Наші спецслужби допомагають встановити справедливість.

​​За матеріалами СБУ гауляйтера «лнр» Пасічника заочно засуджено до 12 років ув'язнення

Окупанти та колабораціоністи мають зрозуміти

Джерело