5 липня відкривається виставка «Український авангард. Еволюція. Поповнення колекції 2.0»

У Музеї історії міста Києва з 5 липня можна буде ознайомитися з оновленою виставкою «Український авангард. Еволюція. Поповнення колекції 2.0». Про це повідомляє генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

«Наразі колекція «Український авангард. Еволюція» налічує вже 50 робіт, які подарували колекціонери та художники. Вона органічно доповнює твори з фонду Музею історії міста Києва. Мистецька збірка повністю презентує весь шлях розвитку українського авангарду, починаючи від періоду класичного авангарду першої половини XX століття», – розповідає Діана Попова.

Виставка «Український авангард. Еволюція. Поповнення колекції 2.0» складатиметься з двох частин: роботи з фондової колекції Музею, серед авторів яких є світові зірки класичного авангарду початку ХХ століття; доповнена 21 нова картина, що створили сучасні українські художники.

Нагадаємо, що у грудні 2023 року Музей історії міста Києва вперше презентував виставку «Український авангард. Еволюція», яку з часом стрімко доповнювали та збагачували новими творами.

Відвідати експозицію можна з 5 липня в Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7): у середу – неділю з 12:00 до 19:00 (каса працює з 12:00 до 18:30), понеділок – вівторок: вихідні.

Детальна інформація для представників медіа за тел.: 066-377-29-88, Оксана Красілова.

Джерело