9:00 хвилина мовчання 47-річний Микола Садовий із села Красне на Чернігівщині вважався зниклим безвісти з 7 березня 2022-го

9:00 хвилина мовчання

47-річний Микола Садовий із села Красне на Чернігівщині вважався зниклим безвісти з 7 березня 2022-го

9:00 хвилина мовчання

47-річний Микола Садовий із села Красне на Чернігівщині вважався зниклим безвісти з 7 березня 2022-го. Тоді він із товаришем Костянтином Сивком вирушили велосипедами у напрямку Чернігова. Чому поїхали туди – ніхто з рідних точно не знає.
Цивільна дружина Миколи – Наталя Тарасенко – розповіла, що в той період багато знайомих телефонували дізнатися, що відбувається з трасою Чернігів-Київ. Вона припускає, що чоловіки могли поїхати, щоби з’ясувати ситуацію там.
«Востаннє я бачила Колю 6 березня. Наш дім біля траси. Тому під час обстрілів ми з дітьми переїхали до моєї мами, ближче до центру села і подалі від дороги. А Микола залишився доглядати господарство, час від часу він до нас приїжджав. І от востаннє казав, що дуже стомився. Він мав інвалідність, хворе серце. А ліків не було. Казав, що задихається», – пригадала Наталя.
Тіло Костянтина Сивка знайшли в селі Ягідне у квітні 2022-го. Миколу Садового шукали майже два роки.
У грудні 2023-го перехожі випадково натрапили на велосипеди та останки чоловіка. Це було на кукурудзяному полі в канаві. Селяни потягли за велосипеди, а під ними були кістки.
Наталя Тарасенко розповіла, що при Миколі були документи, мобільний телефон, збереглися рештки одягу. Щоби переконатися, що це дійсно він, жінка віддавала його сорочку для проведення ДНК-експертизи.
Миколу поховали на місцевому цвинтарі. А за місяць експертиза підтвердила, що рештки таки належать йому.
Микола Садовий народився у селі Красне. Там закінчив школу, жив, працював на різних роботах. Останні шість років був завгоспом у місцевому ресторанному комплексі.
«Коля – моє перше шкільне кохання… Але тоді я одружилася з іншим, народила дітей. У тому шлюбі життя не склалося, і так ми зрештою зійшлися з Миколою. Він був трохи емоційний, та гарно ладнав з моїми дітьми. Ми розуміли одне одного і суперечностей суттєвих між нами не було. Коля багато допомагав мені по господарству, доглядав худобу. Якщо чесно, весь цей час невідомості я відчувала, що його вже немає. Звісно, хотілося вірити в краще, але ж дива не сталося», – сказала Наталя.
У Миколи Садового залишилася цивільна дружина. Батьки чоловіка давно померли, а власних дітей у нього не було.

Джерело