Без татуювань і пірсингу: нові правила для співпрацівників Ватикану

Без татуювань і пірсингу: нові правила для співпрацівників Ватикану

З публікацією нових правил Папа Франциск чітко дав зрозуміти, що працівники Фабрики святого Петра повинні сповідувати католицьку віру, носити пристойний і відповідний одяг та не мати видимих ​​татуювань або пірсингу, серед інших вимог.

Управління Святого Престолу опублікувало хірограф Папи Франциска про статут і регламент капітули базиліки Святого Петра у Ватикані, який визначає норми для персоналу Фабрики Святого Петра, організації, відповідальної за консервацію та обслуговування базиліки Св. Петра. Хірограф — наказ, підписаний папою.

Усі працівники повинні виконувати вимоги, включно з так званими «sampietrini», відповідальними за допуск, нагляд, прибирання та обслуговування базиліки Ватикану, пише CNA.

Документ, опублікований 29 червня, встановлює, що працівники повинні «дбати про свій зовнішній вигляд відповідно до вимог і звичаїв робочого середовища».

Таким чином Святіший Отець визначив, що «видимі татуювання на шкірі та пірсинг заборонені». Так само працівники повинні «носити пристойний одяг, який відповідає діяльності, яку вони виконують».

Для них також буде обов’язковим «сповідувати католицьку віру та жити згідно з її принципами», а також продемонструвати, що вони одружені в Церкві, пред’явивши «свідоцтво про канонічний шлюб». Вони також повинні надати свідоцтва про хрещення та миропомазання та продемонструвати, що не мають судимості.

У хірографі також зазначено, що члени персоналу Фабрики «зобов’язуються дотримуватись зразкової релігійної та моральної поведінки, навіть у своєму приватному та сімейному житті, відповідно до доктрини Церкви».

«Персонал зобов’язаний поводитися ввічливо під час виконання службових обов’язків, виявляти повагу до священного місця та діяти… належним чином по відношенню до інших і [з огляду на] оточення», — йдеться в документі.

Крім того, «особлива увага буде приділятися дотриманню папської таємниці відповідно до чинних правил».

Так само, без попереднього дозволу архієрея, відповідального за базиліку, «ніхто не може давати заяви та інтерв’ю, навіть через цифрові інструменти та платформи, щодо людей, діяльності, середовища та вказівок Фабрики».

Крім того, стаття 10 встановлює, що персонал зобов’язаний суворо дотримуватися конфіденційності та не зможе «надавати нікому, хто не має на це права, інформацію про події чи новини, які вони дізналися завдяки своїй роботі чи службі».

Джерело