У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»

У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»

У період із 25 по 30 червня при парафії св. Миколая, що у м. Калуш (мікрорайон Хотінь), відбулися «Веселі канікули з Богом». Під час табору організували благодійний ярмарок «Свято пирога», на якому вдалося зібрати 30 тисяч гривень для місцевого Воїна.

Табір, який вже четвертий рік поспіль відбувається у храмі, проходив у два тури. Перший — для дітей 8-13 років, другий — для молодших, віком від 5 до 11 років.

Про це Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ повідомила п. Оксана Ляхович.

Керівникові заходу о. Андрію Ляховичу допомагала добродійка Оксана Ляхович та ще 6 аніматорів. Загалом у таборі взяли участь 70 дітей.

Кожен день розпочинався із Божественної Літургії. Опісля була катехизація та цікаве практичне завдання для учасників табору.

Команда провідників «Веселих канікул з Богом» вчила дітей як правильно заходити та поводитись у храмі, розповідали про Літургію, богослужбові речі.

Крім того, дітям розповіли про ризи священника та правильний порядок їхнього одягання. Також о. Андрій розповів, як відбувається Хрещення дитини в небезпеці смерті.

«Протягом дня були розваги, банси та ігри. Кожен день мав свою особливість, на яку із захопленням чекали юні парафіяни», — розповідають у парафії.

«Думаю, що вкотре вдалося залучити частку дітей до постійного практикування християнського життя та активної діяльності на парафії. Наш храм знаходиться біля траси міжнародного сполучення. Якщо хтось зупиниться навіть у часі коли немає богослужінь, то побачить там молодь. Саме завдяки сучасним методам катехизації ми стимулюємо їх єднатися з Христом», — зазначив священнослужитель.

Завершилися канікули з Богом виконанням нового гімну табору й благодійним ярмарком «Свято пирога», де можна було посмакувати домашніми гостинцями.

На цьому заході вдалося зібрати 30 тисяч гривень для місцевого Воїна, який був поранений і зараз перебуває у важкому стані.

«Веселі канікули з Богом» при парафії набирають охочих на другий тур, що стартує 11 липня.

У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»У Калуші при парафії св. Миколая відбулися «Веселі канікули з Богом»

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело