Київ надасть фінансово-кредитну підтримку виробникам і покупцям генераторів та інших альтернативних джерел енергії

Київ надасть фінансово-кредитну підтримку малому та середньому бізнесу у сфері виробництва генераторів, трансформаторів, електророзподільної та контрольної апаратури, а також акумуляторів та іншого електричного устаткування.

За таке рішення проголосував сьогодні, 4 липня, на пленарному засіданні Київради 81 депутат.

Як зазначив депутат Київради, голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олександр Бродський, через постійні ворожі обстріли енергетичної інфраструктури виникла значна втрата обсягів генеруючих потужностей, що призвела до регулярних відключень електроенергії та тривалих перебоїв з енергопостачанням.

«Наразі в Києві малий і середній бізнес потерпає від постійних тривалих відключень електроенергії, що зменшує кількість та якість виробництва необхідних продуктів споживання. Це, своєю чергою, призводить до зменшення надходжень до бюджету міста. Тому виникла нагальна потреба в придбанні підприємцями альтернативних джерел енергії для підтримки безперебійного режиму роботи. Відтак місто надасть виробникам і покупцям генераторів фінансово-кредитну підтримку», – наголосив Олександр Бродський.

Нагадаємо, Київ надає фінансово-кредитну підтримку малому та середньому бізнесу в галузях переробної промисловості, виробництва літальних апаратів і супутнього устаткування.

Джерело