Київрада закликає Верховну Раду України невідкладно підтримати законопроєкт про надання ВПО компенсацій за пошкодження та знищення майна внаслідок війни

Київська міська рада звернулась до Верховної Ради України із закликом невідкладно доопрацювати законопроєкт № 11161 «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України» та прийняти його у другому читанні.

Таке звернення підтримали депутати Київради на пленарному засіданні.

Як зазначила депутатка КМР, ініціаторка звернення Дінара Габібуллаєва, зараз територією України вже перемістились близько п’ять мільйонів осіб, із яких 400 тисяч офіційно мешкають у Києві.

«Через недостатню підтримку та захист зі сторони держави внутрішньо переміщені особи частіше за інших стикаються з життєвими складнощами. Найбільшою потребою цих людей є саме житло, оскільки їхні рідні домівки та майно зруйнував ворог. Тому Київрада закликає Верховну Раду України невідкладно підтримати законопроєкт про надання ВПО компенсацій за пошкодження та знищення майна внаслідок війни. Це рішення держави є критично важливим для забезпечення внутрішньо переміщених осіб стабільністю та можливістю відновлення в інших регіонах», – наголосила Дінара Габібуллаєва.

Джерело