Організаторка на авто, пособник з «клієнтом» на мотоциклі. Біля кордону затримали зухвалих порушників

На Буковині прикордонники викрили жінку – організаторку незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Співробітники Чернівецького прикордонного загону, які проводили оперативні заходи на ділянці відділу «Мамалига», здобули інформацію про місцеву мешканку, яка планувала переправити чоловіка до Румунії в обхід пунктів пропуску. До цього вона залучила свого знайомого, який на мотоциклі мав довезти «клієнта» до кордону та вказати подальший напрямок руху.

Сама ж організаторка, очевидно не довіряла знайомому, адже  супроводжувала мотоцикл на автомобілі. Але поїздка завершилась неподалік кордону – прикордонники спільно з представниками поліції зупинили транспортні засоби та затримали учасників незаконної схеми.

Як з’ясувалося, жінка за переправлення чоловіка за кордон мала отримати 6 тисяч доларів США, половину з цієї суми вона отримала як завдаток.

Гроші та транспортні засоби вилучено. Організаторку затримано в порядку статті 208 КПК України. Їй та її помічнику загрожує кримінальна відповідальність за статтею 332 Кримінального кодексу України.

Оперативні заходи з викриття правопорушників здійснювалися під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Джерело