Папа завершить в Трієсте 50-й соціальний тиждень італійських католиків

Папа завершить в Трієсте 50-й соціальний тиждень італійських католиків

Пʼятигодинна подорож Папи Франциска до міста на північному сході Італії стане підсумком «ювілейного» соціального тижня італійських католиків, який зосереджений на темі участі та демократії.

 

У неділю, 7 липня, Папа Франциск відвідає столицю регіону Фріулі-Венеція-Джулія, щоб завершити Соціальні тижні католиків Італії, періодичної зустрічі, присвяченої поглибленню соціальної доктрини Церкви. У програмі візиту запланована зустріч в конгрес-центрі «Дженералі», зустріч з мігрантами, екуменічними представниками, представниками академічних кіл та особами з інвалідністю, а також Свята Меса на площі Об’єднання Італії.

Будуємо поліс задля спільного блага. Під таким гаслом у Трієсті в середу, 3 липня 2024 р., розпочався 50-й Соціальний тиждень італійських католиків на тему «В серці демократії. Участь між історією та майбутнім». Інавгураційну промову на площі Італії виголосив Президент Республіки Серджо Маттарелла. Захід зібрав приблизно 900 делегатів, які представляють усю церковну дійсність – дієцезії, церковні рухи та мирянські спільноти, запрошених на чотири дні зустрічей, дискусій та формулювання пропозицій щодо активного суспільного життя. Кульмінацією тижня, в неділю, стане участь Папи Франциска.

До Трієста, після вильоту з ватиканського вертолітного майданчика о 6:30 ранку, Святіший Отець прибуде о 8:00, приземлившись у конференц-центрі «Дженералі». Його зустрічатимуть голова Єпископської конференції Італії кардинал Маттео Марія Дзуппі, Преосвященний Луїджі Ренна, Архиєпископ Катанії та голова організаційного комітету Соціальних Тижнів, а також місцевий єпископ Енріко Тревізі і представники регіональної і місцевої влади.

У цьому ж центрі відбудеться зустріч з учасниками конгресу. Після привітання кардинала Дзуппі та представлення архиєпископа Ренни, Папа виголосить промову. На завершення, коли учасники конгресу попрямують на площу Об’єднання Італії, Папа матиме коротку зустріч з різними групами: екуменічними делегатами, представниками академічного світу, а також групою мігрантів та осіб з інвалідністю.

О 10:00 Папа Франциск панорамним автомобілем вирушить з конгрес-центру на площу Об’єднання Італії, де о 10:30 заплановане Євхаристійне богослужіння, яке завершиться проказуванням молитви «Ангел Господній». На 12:30 запланований виліт з трієстського причалу Моло Аудаче, а на 14:00 –приземлення на ватиканському вертолітному майданчику.

Джерело: Vatican News

Джерело