Відбулося засідання Ради внутрішньо переміщених осіб при РДА

Відбулося засідання Ради внутрішньо переміщених осіб при РДА

Сьогодні, 4 липня, у приміщенні Калуської райдержадміністрації під керівництвом Валерії Пруднікової відбулося засідання Ради внутрішньо переміщених осіб при РДА. У роботі Ради взяли участь заступник голови райдержадміністрації Ярослава Гасяк та керівники профільних структурних підрозділів райдержадміністрації.

Варто зазначити, що Рада з питань ВПО створена для забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, сприяння діяльності у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції.

Насамперед на засіданні Ради обговорили кандидатуру Наталії Маховицької, переселенки з Харківської області, а відтак зарахували її до персонального складу Ради. Наталія Маховицька поділилася своїм досвідом щодо соціальної адаптації на Калущині.

Відтак на засіданні розглянули актуальні питання внутрішньо переміщених людей. За словами голови Ради Валерії Пруднікової, одним з проблемних питань є забезпечення житлом. Присутні обговорили ситуацію, яка склалася на ринку оренди житла, торкнулися теми щодо забезпечення людей соціальним житлом, теми компактного проживання людей у шелтерах. Також на засіданні Ради обговорили й інші потреби ВПО, що стосуються соціального забезпечення, отримання гуманітарної допомоги тощо.

Заступник голови РДА Ярослава Гасяк наголосила на важливості постійної комунікації між внутрішньо переміщеними особами та працівниками установ задля вирішення проблемних питань внутрішньо переміщених громадян. На засіданні визначено ряд комплексних заходів щодо надання допомоги ВПО, вивчення їх нагальних потреб та захист їх прав.

Не менш важливим напрямком є інтеграція внутрішньо переміщених осіб у громадах і забезпечення їх ефективної зайнятості.

Зараз важлива наша співпраця, спільне розуміння актуальних питань, які необхідно вирішувати для всебічної підтримки ВПО.

Єднаймося та допомагаймо тим, хто цього потребує. Все буде Україна!..

Відбулося засідання Ради внутрішньо переміщених осіб при РДА

Відбулося засідання Ради внутрішньо переміщених осіб при РДА

Джерело