ДБР завершило розслідування щодо військового посадовця, який заплатив держкошти за невиконані роботи

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо колишнього керівника однієї з установ Міністерства оборони України, який допустив збитків на 1,4 млн гривень під час проведення робіт для відведення землі під військові містечка. Обвинувальний акт направлено до суду.

У 2018 році установа Міноборони замовила послуги у приватної компанії з топографо-геодезичного знімання для відведення земельних ділянок військових містечок на Дніпропетровщині. Попри те, що комерсанти не надали послуги, посадовець з корисних міркувань вказав недостовірні данні до акту прийому-передачі послуг. У результаті держава заплатила підприємству компанії 1,4 млн грн за невиконані роботи.

Наразі посадовець вже не займає вказану посаду.

Він обвинувачується у розтраті державних коштів, зловживанні службовим становищем, службовому підробленні та бездіяльності військової влади (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 та ч. 3 ст. 426 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Під час досудового розслідування обвинуваченим частково відшкодовано завдані державі збитки у сумі 150 тис. грн. Крім того, для подальшого відшкодування завданих збитків на його майно накладено арешт.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпровська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

ДБР завершило розслідування щодо військового посадовця, який заплатив держкошти за невиконані роботи

Джерело