Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей нагадує киянам як протидіяти лудоманії

На сучасному ринку азартних ігор існує безліч варіацій розваг. Їхня головна мета – викликати інтерес у гравця за допомогою випадковості та ризику. Про негативні наслідки азартних ігор та важливість самоконтролю розповідає Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей.

Розрізнити ігрову залежність від звичайної захопленості вкрай складно. Утім ігрова залежність (також відома як лудоманія – патологічний стан, коли особа втрачає контроль над своєю поведінкою під час гри) набирає все більші оберти серед населення.

Серед негативних наслідків ігрової залежності виділяють фінансові, фізичні, психологічні, соціальні проблеми. Так, людина з лудоманією через програш великих сум грошей може перебувати у депресії чи в стані тривоги. Від цього псуються стосунки з близькими людьми, людина відчуває себе самотньою та наодинці із власними проблемами.

Протягом тривалого часу гравець може приховувати свою залежність від родини та близьких. Тому слід звертати увагу на поведінку, що може свідчити про втрату контролю: збільшення інтенсивності та частоти гри, зміну інтересів, фізичного та емоційного стану, сприйняття реальності тощо.

Поради, як вберегти себе та близьких від ігрової залежності:

  • визначте ліміти часу та грошей для участі в азартній грі;
  • усвідомлюйте ризики та наслідки ігрової залежності;
  • приділяйте увагу іншим інтересам та хобі;
  • спілкуйтеся з рідними та близькими людьми для підтримки.

Якщо ви або ваші близькі відчуваєте, що потребуєте допомоги, можете звернутися до закладу охорони здоров’я, де надають медичні послуги особам з ігровою залежністю. Перелік організацій та установ можна знайти на сайті Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

Безкоштовна гаряча лінія КРАІЛ: 0800-50-13-77.

Варто усвідомлювати, що азартні ігри – це розвага, а не спосіб заробітку грошей. Більше інформації на сайті Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей: http://e.surl.li/acxczq.

Джерело