​​Конгрес місцевих та регіональних влад: Президент доручив підвищити енергетичну безпеку країни

​​Конгрес місцевих та регіональних влад: Президент доручив підвищити енергетичну безпеку країни

рф використовує енергетичний терор як зброю проти цивільних українців. Але ми маємо вистояти та докласти максимум зусиль, щоб забезпечити людей теплом та світлом. Для відновлення енергетичного потенціалу Луганщини необхідно вже зараз залучати інвестиції.

Засідання Конгресу місцевих та регіональних влад відкрив Президент України Володимир Зеленський. Він наголосив на важливості обговорення усіх можливих шляхів для вирішення енергетичних питань безпосередньо «на місцях». А також подякував міжнародним партнерам за надання систем ППО, які допоможуть посилити оборону об’єктів критичної інфраструктури.

Зокрема, важливим рішенням є спрощення умов будівництва та/або розміщення генеруючих установок.

Так, на період дії воєнного стану стане можливим проведення будівельних робіт одночасно з розробленням проектної документації, оцінки впливу на довкілля тощо. А також буде спрощено умови приєднання до теплових мереж – скорочено терміни розгляду заяв та надання проекту договору до одного дня, зменшено кількість документації для отримання цієї послуги.

Ці рішення допоможуть швидко відновити енергетику після деокупації населених пунктів Луганщини.

Крім цього, уряд працює у напрямках відновлення енергооб’єктів, розвитку децентралізованої енергосистеми, збільшення імпорту та залучення коштів і обладнання від партнерів.

Також серед важливих рішень – програма кредитування під 0% для громадян на сонячні та вітрові елекростанції з системами накопичення.

Разом з цим, комплекс рішень допоможе повністю модернізувати систему енергетичного сектору України, що сприятиме майбутній інтеграції до ЄС.

​​Конгрес місцевих та регіональних влад: Президент доручив підвищити енергетичну  безпеку країни

Джерело