Паломники з Самбора здійснили пішу прощу до Билич

Паломники з Самбора здійснили пішу прощу до Билич

Спільна молитва перед прощею 29 червня 2024 р. Б. із м. Самбора вирушала група паломників до відпустового місця в с. Биличі, де знаходиться чудотворна ікона Богородиці, яка там прославилася численними чудесами.

Проща розпочалась із спільної Божественної Літургії в церкві Різдва Пресвятої Богородиці, після якої о. Андрій Комар (духівник прочан) у своєму слові пригадав про значення прощі та благословив шлях паломників. Відтак усі розпочали духовну мандрівку до Билич, яку співом супроводжували бр. Дмитро Білий, випускник Дрогобицької духовної семінарії, та Микола Філь, семінарист 3-го курсу ДДС. До молитовного супроводу прощі долучились усі прочани, заносячи свої благання до Бога. Упродовж пішої прощі о. Андрій Комар та бр. Дмитро Білий виголосили декілька наук, у яких роздумували про довіру до Господа та відкритість на Нього через слухання та читання Його Слова.

Під час зупинок у с. Воютичі та Лютовиська прочани могли поділитися враженнями від прощі, поспілкуватися один із одним, відпочити та набратись сил, щоб продовжити ходу. Місцеві жителі гостинно приймали прочан.

Коли прочани прибули в Биличі, їх зустріли о. Володимир Нестер та парафіяни відпустового Богородичного місця. Учасники прощі приступили до цілющого джерела, яке знаходиться на території відпустового центру.

Згодом, о 20:00, відбулась молитва на вервиці, яку очолив о. Володимир Нестер (адміністратор відпустового місця). До моління долучались інші вірні УГКЦ, адже вервицю транслювало Живе Телебачення.

Опісля була відслужена Велику Вечірня, яку очолив о. Тарас Рисей, (адміністратор храму чуда архистратига Михаїла в Колосах, що в м. Самборі). У своєму слові він наголосив на тому, що Богородиця обов’язково вислухає молитви кожного із прочан. «Кожен із нас приніс мікрокосмос у своєму серці, тобто іншу людину, яка не могла фізично бути у Биличах», – зауважив проповідник.

Проща завершилась біля Каплиці Чудотворного джерела в с. Биличі, де прочани помолилися Молебень до Богородиці.

Повідомив бр. Дмитро БІЛИЙ

 

Джерело