​​Сьогодні взяв у часть у розширеному засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням…

​​Сьогодні взяв у часть у розширеному засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Говорили про програми з енергогенерації, децентралізація енергетики та збільшення потужностей.

Участь у заході взяли також Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, Перша віцепрем'єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко, Міністр енергетики України Герман Галущенко, Голова Національного банку України Андрій Пишний. Серед запрошених гостей – дипломати іноземних країн, представники міжнародних організацій, начальники обласних військових адміністрацій, представники громад та місцевих органів влади.

Президент зазначив, що Уряд України отримав чітке завдання, а саме: розробити пакет рішень, щоб наші люди, всі українські громади, українські компанії, могли пройти цю ситуацію та забезпечити реальну можливість для себе отримувати енергію попри російський терор.

Уряд вже працює за пʼятьма напрямками. Серед них: швидке відновлення енергооб'єктів, їх захист за збільшення засобів ППО, розвиток децентралізованої енергосистеми, збільшення імпорту електроенергії з Європи, а також залучення коштів і обладнання від іноземних партнерів.

Я звернув увагу на те, що всі інструменти державної підтримки мають бути доступними, прозорими, зрозумілими та максимально простими.

Економіка гостро потребує додаткової генерації. Тому фінансові інструменти для громадян, ОСББ та бізнесу мають запрацювати якнайшвидше. Потрібно форсувати роботи з будівництва альтернативної генерації.

Повідомив про започаткування практики регулярних брифінгів щодо ситуації в Україні.

Вони будуть проводитися раз на два тижні – під головуванням Міністра енергетики, за участі голів ОВА, міських голів, міжнародних партнерів. Ціль – публічне звітування перед людьми щодо статусу подій на місцях в питаннях енергетики. Ця інформація повинна широко висвітлюватися у медіа. Кожний має розуміти, що в них в громаді відбувається і що точно буде світло і буде тепло.

​​Сьогодні взяв у часть у розширеному засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням...

Джерело