США: велика кількість нововисвячених священників

США: велика кількість нововисвячених священників

Католицька Церква у Сполучених Штатах, а конкретно у Вашингтоні, Сент-Пау в Міннеаполісі, Лос-Анджелесі та Мілуокі, радіє зі збільшення кількості священницьких рукоположень цього року, чого не було за кілька десятиліть.

Шістнадцять нових священників були висвячені в архідієцезії Вашингтона, округ Колумбія, 15 червня. Кардинал Вілтон Д. Грегорі у місцевій базиліці Непорочного Зачаття висвятив найбільшу кількість священників з 1960 року. Нововисвячені віком від 25 до 64 років, серед яких є ті, що пережили геноцид у Руанді, а також колишній лікар і військовий ветеран. У своїй проповіді кардинал Грегорі дякував Богу за це зростання священницьких покликань і подякував їхнім родинам та друзям за підтримку. Водночас заохотив нових священників зміцнювати своє священство через молитву і таїнства. 

В архідієцезії св. Павла в Міннеаполісі цього року відбулося 13 священицьких свячень, у яких взяли участь три з половиною тисячі осіб. Архієпископ Бернард А. Гебда сказав у своїй проповіді, що нові священники мають різне походження: деякі працювали в минулому, наприклад, у сфері маркетингу, авіації або в соціальній сфері. Він підкреслив, що їхні вміння та досвід допоможуть їм у душпастирстві. 

Архієпископ Лос-Анджелеса Гомес висвятив одинадцять нових священників у соборі Богоматері Ангелів. Він закликав їх інтенсивно переживати любов у своєму служінні та нагадав слова св. Йоана Віаннея: «Священство – це любов до Серця Ісуса». 

У Мілуокі дев’ять кандидатів отримали священничі свячення в соборі св. Йоана Євангеліста. Архієпископ Джером Е. Лістецькі нагадав їм про роль священика у створенні та формуванні спільноти через таїнства та милосердя, а також заохотив їх «вірно служити Ісусу Христу в Його Церкві». 

Джерело: Римсько–Католицька Церква в Україні

Джерело