У столиці посилять обстеження об’єктів культурної спадщини, пошкоджених внаслідок воєнних дій

У Києві через російську збройну агресію пошкоджено 46 об’єктів культурної спадщини. Для того, щоб оперативно обстежувати такі об’єкти для подальшого їх відновлення, в Києві створили відповідну комісію. Про це повідомила директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.

Для цього розпорядженням міської адміністрації Департаменту охорони культурної спадщини доручили створити Комісію з обстеження щойно виявлених об’єктів культурної спадщини та пам’яток місцевого значення на території Києва, пошкоджених внаслідок воєнних дій у період збройної агресії рф проти України.

«До складу Комісії увійдуть представники Департаменту, уповноважені представники власників чи управителів об’єктів культурної спадщини, спеціалісти з вищою архітектурною та будівельною освітою, представники районних державних адміністрацій. У випадку нових пошкоджень пам’яток – райдержадміністрації мають оперативно поінформувати про це Департамент. Комісія обстежуватиме такі об’єкти та складатиме відповідний акт», – зазначила Марина Соловйова.

Як розповіла директорка Департаменту, в Києві з початку повномасштабного вторгнення внаслідок ворожих обстрілів пошкоджень зазнали, зокрема, такі культові споруди: Музей Ханенків, Національний музей «Київська картинна галерея», Національний музей Тараса Шевченка, Національний науково-природничий музей, Київський міський будинок вчителя, корпуси Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Наукова бібліотека імені Володимира Максимовича та окремі історичні будівлі.

Джерело