Відбулася традиційна піша проща Старий Самбір – Биличі

Відбулася традиційна піша проща Старий Самбір – Биличі

Каплиця у Биличах 29 червня 2024 р. Б. відбулася піша проща Старий Самбір — Биличі, на яку прийшли прочани Старосамбірщини, щоб, за словами одного із них, «нести болі і тривого до Мами».

З 2000 року, завдяки ініціативі отця-декана Михайла Николина, ця проща стала традиційною духовною подією для Старого Самбора. Також цього року її провадив о. Михайло Николин, якому допомагали два семінаристи Дрогобицької духовної семінарії.

Головною темою духовної мандрівки, над якою роздумували паломники протягом усієї дороги, було «Дві головні заповіді любові». Паломники роздумували над безмежною любов’ю Бога до людини, намагаючись зрозуміти її «глибину, висоту, ширину» (пор. Еф 3, 18) та значення любові до ближнього.
Цьогорічна проща встановила своєрідний рекорд – наймолодшій прочанці було всього півтора року. Крім того, цілі родини з своїми дітьми долучилися до паломництва.

Під час зупинок у с. Засадки та Букова прочани могли відпочити, поспілкуватися та набратися сил. Жителі цих сіл гостинно подали «горнятко води в ім’я пророка». Одна старенька бабуся шукала священника, щоб попросити його про молитву за внука, який воює на фронті.

Прочани подолали 38 кілометрів у неймовірній спеці й прибули до Билич, де їх зустріли о. Володимир Нестер та парафіяни відпустового Богородичного місця. Опісля відбулася молитва на вервиці у прямому ефірі в рамках ініціативи «Вервиця єднає», яку очолив о. Володимир Нестер (адміністратор відпустового місця).

Проща завершилась біля Каплиці Чудотворного джерела в с. Биличі, де прочани молилися Акафіст до Богородиці та Вечірню з Литією. Наприкінці о. Михайло подякував усім прочанам, поліції та медикам, які допомагали у проведенні прощі. 

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

Джерело