Папа призначив нового Префекта Ватиканського Апостольського Архіву

Папа призначив нового Префекта Ватиканського Апостольського Архіву

У п’ятницю, 5 липня 2024 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив преподобного отця Рокко Ронцані, O.S.A., дотеперішнього викладача фундаментальної патрології в Папському Патристичному Інституті «Августиніанум» в Римі, Префектом Ватиканського Апостольського Архіву.

Отец Ронцані народився в Римі 21 лютого 1978 року. Вступив до Ордену Святого Августина в 1997 році, де 2002 року склав урочисті обіти, а 2004 року отримав пресвітерське рукоположення. У 2010 році здобув ступінь доктора богослов’я та патристичних наук у «Августиніанумі», де зараз викладає. Він є консультантом Дикастерії у справах визнання святих, директором Історичного архіву Августинської провінції Італії та викладачем богословського факультету Папського Латеранського Університету в Римі.

На посаді Префекта Ватиканського Апостольського Архіву о. Ронцані замінить єпископа Серджо Паґано, якому в листопаді минулого року виповнилося 75 років життя і якого Папа Франциск призначив асесором Папського Комітету історичних наук.

Джерело: vaticannews.va

Джерело