У Тишковичах відбулася єпархіальна проща

У Тишковичах відбулася єпархіальна проща

Спільне фото 2 липня 2024 р. Б., у Свято Положення чесної ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні, завершилася проща до Тишковицької чудотворної ікони Богородиці.

Святу Літургію у церкві св. Архистратига Михаїла очолив о Ігор Борис. Йому співслужили о. Степан Сліпецький (адміністратор відпустового місця), о. Богдан Вовк, о. Богдан Язвінський та інші священнослужителі єпархії.

Проповідь виголосив о. Богдан Вовк. Він зазначив, що у цей складний час для нашої країни нас привела сюди Богородиця. Проповідник пригадав історію свята Положення ризи Пресвятої Богородиці та закликав молитися за наше воїнство і довіряти Богородиці.

Після завершення богослужіння о. Степан подякував Богу за можливість молитися до Богородиці у цей важкий час. Він також висловив вдячність священникам за співслужіння, своїм парафіянам за підготовку до свята та всім паломникам за участь.

Свою вдячність за запрошення о. Степану виразив також о. Богдан Язвінський, який поділився спогадами про своє служіння на парафії у 1990-1998 рр.

Проща завершилася молитвою до Тишковицької Богородиці, освяченням води і мируванням.

Додамо, що «Тишковицька ікона Пресвятої Богородиці походить із XVII ст. та пов’язана з місцем об’явлення Божої Матері в лісовій каплиці на пограниччі між селами Циків і Тишковичі. Якось люди зауважили, що вона засльозоточила в сільському храмі в Тишковичах. Ікона почала випромінювати світло, яке певний час не згасало ні вдень, ні вночі, привертаючи до себе увагу багатьох прочан, які йшли до цілющого джерела в лісі. На честь цієї події, у Свято Положення чесної ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні, було започатковано паломництво, яке відбується щорічно». (Самбірсько-Дрогобицька єпархія як плід Святої П’ятдесятниці, Дрогобич 2024, с. 74).

Степан ПАВЛІШАК

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин Степан ПАВЛІШАК

Джерело