Іспанія: тисячі паломників без Тридентської літургії. Ватикан видав заборону

Іспанія: тисячі паломників без Тридентської літургії. Ватикан видав заборону

Тисячі паломників в іспанському Марійському санктуарії в Ковадонзі не зможуть відвідати традиційну Святу Літургію. Дикастерія Божого культу повідомила архиєпархії Ов’єдо про те, що відправа богослужіння за стародавнім обрядом заборонена.

У Ковадонзі знаходиться відомий санктуарій Нуестра Сеньйора де ла Крістіандад; останні три роки до цього місця відбуваються паломництва, які завершуються традиційною Святою Літургією. Цього року цього не буде, тому що до справи взявся Ватикан. За місяць до паломництва з Дикастерії Божого Культу до влади Архиєпархії Ов’єдо надійшов лист із повідомленням про заборону відправляти Святу Літургію в стародавньому обряді.

Організатори паломництва скасували Святу Літургію в санктуарії. Натомість її буде відправлено вранці у таборі перед відправленням в дорогу; на місці співатимуть «Te Deum» та акт посвячення Пресвятій Діві Марії.

Виглядає на те, що це рішення пов’язане із традиційним паломництвом до Шартра, яке відбулося в червні цього року. У ньому взяли участь близько 20 тисяч осіб, переважно молодь. Паломництво завершилося традиційною Святою Літургією, яку відслужив кардинал Герхард Мюллер, інформує pch24.pl.

Паломництво викликало критичні коментарі в Дикастерії Божого культу. Кардинал Мюллер сказав, що він розмовляв з одним із її чиновників, який сказав, що краще взагалі не служити Літургію, аніж у традиційному обряді. У свою чергу один із головних літургістів експертної бази Дикастерії проф. Андреа Грілло заявив, що 20 тисяч паломників до Шартра є просто сектою.

Джерело