Папа: з джерела Євхаристії черпаємо сили для щоденного життя вірою

Папа: з джерела Євхаристії черпаємо сили для щоденного життя вірою

У Ватикані оприлюднили лист призначення Папського Посланця на Національний Євхаристійний Конгрес в США, та склад відповідної делегації.

Впевненість у тому, що «священне таїнство Тіла і Крові Христових» займає важливе місце у Церквах світу, адже «з ангельського хліба» витікає, наче з духовного джерела, «достаток Господніх благодатей», тому вірні, «які приступають до цього небесного бенкету», укріплені силою з висоти, «спроможні більш ревно та старанно працювати у виконанні своїх щоденних обов’язків». Ці думки знаходимо в листі, яким Папа Франциск номінує кардинала Луїса Антоніо Таґле, Пропрефекта Дикастерії у справах євангелізації, своїм спеціальним посланцем для участі в Національному Євхаристійному Конгресі в США, який від 17 до 21 липня 2024 р. відбуватиметься в Індіанаполісі.

Разом з листом, опублікованим 9 липня 2024 р., оприлюднено також склад делегації, яка супроводжуватиме кардинала Таґле. До неї ввійшли отець Майкл Фуллер, генеральний секретар Конференції католицьких єпископів США, та отець Хорхе Торрес, секретар єпископської комісії у справах духовенства, чернецтва та покликань. Доручаючи своєму посланцеві заохотити місцеву церковну спільноту до ще ревнішного Євхаристійного культу, переказуючи учасникам конгресу свої найщиріші вітання, Святіший Отець висловлює побажання, щоб «скріплені небесною поживою», вірні могли досягти «щасливішого віку та духовного процвітання».

Конгрес в Індіанаполісі має стати кульмінацією євхаристійного оновлення в Католицькій Церкві США. Від 19 травня там триває Національне Євхаристійне паломництво. Чотири процесії вирушили з місць, які є крайніми точками США: від витоку річки Міссісіпі в озері Ітаска, штат Міннесота (північ), від Нью-Хейвена, штат Коннектикут (схід), від Браунсвілля, штат Техас (південь) і від Сан-Франциско, штат Каліфорнія (захід). Протягом двох місяців ці процесії-паломництва перетинають країну, щоб дістатися до місця проведення конгресу в Індіанаполісі.

Джерело: vaticannews.va

Джерело