«Метаноя» на сторожі Божого створіння

«Метаноя» на сторожі Божого створіння

З 7 по 13 липня, з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології відбувся духовно-екологічний табір «Метаноя» для дітей захисників нашої Батьківщини. У таборі взяли участь 33 учасників з різних куточків Івано-Франківської архієпархії.

Метою табору була організація дозвілля для дітей, як вираз вдячності за жертвенність їхніх батьків, а також плекання, у невимушений, ігровий  спосіб, духовних та екологічних цінностей, які є невід’ємною складовою християнина-патріота.  

«Метаноя» на сторожі Божого створіння

  

Протягом тижня діти під проводом референта Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архієпархії о. Михайла Дзуля, духівника о. Назарія Мицка та дружньої команди аніматорів мали змогу спільно молитися та розважатися, споглядати нерукотворну красу Дністровського каньйону, брати участь у різноманітних квестах та іграх, насолоджуватися прохолодою Дністровських хвиль та здобувати цінні знання і навички.

«Метаноя» на сторожі Божого створіння

Посилаючись на Праведного Митрополита Андрея Шептицького, котрий активно впроваджував ідеї сталого розвитку, священники закликали розвивати в собі дари Святого Духа та, турбуючись про довкілля,  приносити гідні плоди свого життя.    

У завершальний день табору діти відвідали місто Бучач, де мали екскурсію до монастиря оо. Василіян, міської ратуші та руїн замку. Окремою родзинкою для таборовиків у цьому місті, з огляду на сучасні енергетичні виклики та пошуки шляхів енергетичної незалежності, став візит до гідроелектростанції на р. Стрипа, яка перебуває у власності Церкви. Ця ГЕС є яскравим прикладом децентралізації енергетичної мережі та свідченням того як Церква впроваджує в життя інноваційні проєкти і мудро підходить до управління Божими дарами.

«Метаноя» на сторожі Божого створіння

Слова подяки лунали на адресу організаторів з уст батьків учасників табору, коли ті повернулися додому. «Хай Ваша праця приносить духовні плоди і буде джерелом натхнення для всіх навколо Вас»  –  такими словами батьки надихали  на подальшу працю.

«Метаноя» на сторожі Божого створіння

                                                                                                                                                                                                                                                                       

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

Джерело