Повномасштабне вторгнення росії. Випуск #875 за 18.07.2024 «Морські та повітряні дрони СБУ уразили російську базу берегової охорони на озері Донузлав у Криму»

  • Автор допису:

1.     Росіяни продовжують переслідувати цілі родини кримських татар. Нещодавно окупанти засудили трьох братів за нібито причетність до батальйону імені Номана Челебіджихана. Артур Меметшаєв отримав 6 із половиною років позбавлення волі та вже відбуває покарання в Мордовії. Його брати Арсен і Аблямед – по 5, їх теж вивезли до рф https://zmina.info/news/v-okupovanomu-krymu-troh-brativ-zasudyly-za-nibyto-prychetnist-do-bataljonu-imeni-nomana-chelebidzhyhana-krt/

2.     Окупаційний так званий “Київський районний суд” Сімферополя не задовольнив апеляційної скарги представників газети Qirim та затвердив юрособі штраф у розмірі 300 тисяч рублів (приблизно 140 230 гривень) за “дискредитацію збройних сил рф” https://qirim.news/news/sud-v-okupovanomu-krimu-vidkinuv-apelyacziyu-gazeti-qirim

3.     Міноборони рф заявило про нібито збиття 33 БПЛА над окупованим Кримом. Рашисти також кажуть, що знищили 10 морських дронів в акваторії Чорного моря. У мережі з’явилося відео стрільби по дрону в Севастополі. Якась бавовна сталася у Мирному, що біля Євпаторії (на Донузлаві) https://x.com/CrimeaUA1/status/1813827905698631994 (відео і фото).

4.     “Так опечатан один из цехов АО “Севастопольский морской завод им. Серго Орджоникидзе”. Как думаете, для кого сберегает имущество руководство завода? Прочитайте, что написано на печати и на каком языке!”, – написав хворий лапоть-понаєх, побачивши пломбу з написом українською мовою “УВАГА! ОПЛОМБОВАНО!” https://x.com/RoksolanaKrim/status/1813583041471950872 (фото).

5.     Євпаторія. Дим зі сміттєзвалища повзе собі на місто, де нема води і світла. Курорт так би мовити https://x.com/RoksolanaKrim/status/1813856259906630059 (відео), https://x.com/RoksolanaKrim/status/1813856385911713817 (відео).

6.     Євпаторія задихається – вата строчить у соцмережах: “Проснулась от удушья. Улица в дымовой завесе. В дома аромат горелого. Апокалипсис по-евпаторийски продолжается”, “Да, уже не смешно!”, “АДминистрации пофиг”, “Поливать полигон водой во избежание возгорания – нужны деньги. А тут – ни воды, ни денег”, “У ребенка астма. Дышит ингалятором, дышать нечем. Дышать тяжело. Нас что, незаметно всех травят?”, “Закройте окна и включите кондиционер”, “Ну, с кондиционером вы погорячились, для него нужно электричество”, “Сколько уже можно издеваться над нашим городом?! У нас же курорт, деньги выделяют из Москвы, а по факту воды нет, света нет, еще и чистого морского воздуха теперь нет. Реально какая-то диверсия, почти терроризм над населением”, “Это просто жесть, думала, что рядом квартира горит”, “Что за вонь?!!! Горло болит от дыма. Не видно соседнего дома. Это просто ужас!!!” https://x.com/RoksolanaKrim/status/1813859325624090969 (скріни).

7.     Прокуратура АРК подала до суду обвинувальний акт проти колаборанта Ейваза Умерова https://qirim.news/news/prokuratura-ark-podala-do-sudu-obvinuvalnij-akt-proti-kolaboranta-ejvaza-umerova

8.     Внаслідок російських обстрілів Донеччини дві людини загинули, 17 – зазнали поранень https://www.npu.gov.ua/news/vnaslidok-rosiiskykh-obstriliv-donechchyny-dvi-liudyny-zahynuly-17-zaznaly-poranen-politsiia-zadokumentuvala-voienni-zlochyny (фото).

9.     Внаслідок обстрілів з боку військових рф по прикордонню Харківщини одна людина загинула, ще троє постраждали https://www.npu.gov.ua/news/vnaslidok-obstriliv-z-boku-viiskovykh-rf-po-prykordonniu-kharkivshchyny-odna-liudyna-zahynula-shche-troie-postrazhdaly-slidchi-zadokumentuvaly-voienni-zlochyny (фото).

10. Місто Вовчанськ після 2 місяців російських атак стало нагадувати Хіросіму. Божевільні російські істоти називають це “визволенням”. Якщо це не нацизм, то що таке нацизм? https://x.com/den_kazansky/status/1813823708534042836 (відео).

11. На правобережжі Херсонщини внаслідок російської агресії поранено сімох людей https://www.npu.gov.ua/news/na-pravoberezhzhi-khersonshchyny-vnaslidok-rosiiskoi-ahresii-poraneno-simokh-liudei-politsiia-dokumentuie-voienni-zlochyny-krainy-ahresora (фото).

12. Минулої доби російські загарбники завдали 424 удари по 16 населених пунктах на Василівському та Пологівському напрямках на Запоріжжі. У результаті обстрілів постраждали троє жителів Успенівки, двоє з них – діти https://www.npu.gov.ua/news/na-zaporizhzhi-u-rezultati-rosiiskykh-atak-ie-postrazhdali-pravookhorontsi-dokumentuiut-naslidky-vorozhykh-vluchan (фото).

13. Дрони та артилерію застосувала армія рф проти мирного населення Нікопольщини, поранено двох людей https://www.npu.gov.ua/news/drony-ta-artyleriiu-zastosuvala-armiia-rf-proty-myrnoho-naselennia-nikopolshchyny-poraneno-dvokh-liudei-pravookhorontsi-dokumentuiut-zlochyny-okupantiv (фото).

14. Вчора ворожі війська вдарили по одному із прикордонних населених пунктів Сумського району. У житловому секторі виникла пожежа https://x.com/SESU_UA/status/1813605034875318504 (фото).

15. Рашисти припхалися до окупованого та майже повністю знищеного Маріуполя і заявили: “россия идет в гости! Укропы, щас захватим вашу укропию и будем жить там два раза!”. Подивіться на ці мерзенні пики ментально хворих нелюдей – Чичеріної з якимось недобитком https://x.com/CrimeaUA1/status/1813827218281517379 (відео).

P.S. У ніч проти 18 липня морські та повітряні дрони СБУ уразили російську базу берегової охорони на озері Донузлав. Внаслідок комбінованої атаки були уражені та виведені з ладу: штаб з пунктом управління, склад боєприпасів і техніки, електропідстанція, технічні споруди, вогневі позиції ворога… Окремо зазначається, що минулої ночі окупаційні військово-морські сили рф намагалися провести навчання із захисту акваторії озера Донузлав, але завдяки українським дронам ці навчання “стали провалом, бо росіяни не змогли захистити навіть свою базу, не кажучи вже про акваторію озера”. “Це ще одне нагадування ворогу, що український Крим перетворюється для росіян на пастку, в якій їх будуть систематично знищувати. Бо, як казав голова СБУ Василь Малюк, смерть – це єдина перспектива, яку ми можемо запропонувати окупантам” https://x.com/CrimeaUA1/status/1813899230765056434 (відео).

Джерело